CHAKRAT JA SINÄ
Chakra Nettikurssilla
voit halutessasi oppia todella tuntemaan chakrat.Mitä chakrat oikein ovat?

Fyysisen anatomiamme lisäksi keholla on myös ns. energeettinen anatomia, joka ei kaikille ole yhtä ilmeinen kuin fyysinen anatomia, mutta joka on vähintään yhtä tärkeä hyvinvointimme kannalta.

Pääpiirteissään ihmisen energiajärjestelmä muodostuu chakroista eli elämänvoimakeskuksista ja meridiaaneista. Meridiaanit yhdistävät chakrakeskukset toisiinsa ja toimivat elämänvoimaenergian kanavina. Elämänvoimaenergia (kutsutaan myös nimillä ki, chi tai orgon ) reagoi ajatuksiimme ja tunteisiimme.

Chakrojemme ja energiajärjestelmämme toimiessa hyvin ja ollessa tasapainossa me itsekin olemme tasapainossa ja voimme hyvin. Kun emme ole onnellisia, tasapainoisia ja positiivisia, se vaikuttaa energiajärjestelmäämme ja chakroihimme tai päinvastoin: olomme johtuu juuri chakrojen epätasapainosta.Chakrajärjestelmiä ei voi tutkia samalla tavoin nykyisen tieteen menetelmin kuin esimerkiksi kehon elimiä tai toimintoja, vaan tieto niistä ja niiden toiminnasta perustuu pitkälti perimätietoon ja subjektiivisiin havaintoihin. Niinpä chakrajärjestelmistä onkin olemassa useita erilaisia näkemyksiä.


Haluatko oppia tunnistamaan, hoitamaan, puhdistamaan ja aktivoimaan omat chakrasi?

Käytyäsi Chakra Nettikurssin tiedät kaiken tietämisen arvoisen chakroista ja chakrajärjestelmästä.


Kurssilla opit muun muassa itse päättelemään, mikä tai mitkä päächakroistasi tarvitsevat milloinkin huomiotasi sekä mikä chakroistasi on vahva ja mikä heikko.

Länsimaissa on vakiintunut intialainen käsitys kehon seitsemästä päächakrasta. Viime vuosikymmeninä myös käsitys kehon ulkopuolisista 8.-12. chakrasta on voimistunut.

Chakroja 8-12 kutsutaan myös muutoksen ja henkisen heräämisen chakroiksi. Tämä nimitys viittaa nimenomaan niiden tehtäväalueeseen.

Chakrojen hyvinvointi

Kehossamme on suuri määrä chakroja, mutta yleensä, esimerkiksi energiahoidoissa, keskitytään seitsemään päächakraan, jotka sijaitsevat selkärangan kohdalla.

Ihannetilanteessa elämänvoima virtaa kauttamme tasaisesti ja vuolaana ja energiakeskuksemme eli chakramme ovat tasapainossa. Tunnemme itsemme vahvoiksi, elinvoimaisiksi ja tasapainoisiksi.

Kun chakrasi ovat tasapainossa ja voivat hyvin, myös sinä itse voit hyvin. Sen vuoksi chakrojen ymmärtäminen sekä niiden hoitaminen on tärkeää.

Sen lisäksi, että chakrat vaikuttavat henkiseen ja fyysiseen hyvinvointiisi, voit avata chakrojesi kautta väylän omaan sisimpääsi ja todelliseen itseesi. Se puolestaan antaa sinulle mahdollisuuden entistä paremmin omaan henkiseen kasvuusi sekä vakaan pohjan omaan henkiseen kehitykseesi.

Miten chakroja hoidetaan

Chakroja voidaan tilapäisesti hoitaa energiahoidoilla, mutta pidemmän päälle ihmisen oma käyttäytyminen, chakrojen itsehoito, elämänasenne ja jopa ruokavalio hoitavat chakroja pysyvästi. 

Energiahoitojen vaikutus ja vaikutuksen tunteminen on aina yksilöllistä.
Erilaiset tuntemukset eivät kuitenkaan aina suinkaan kerro hoidon tehosta.

Yksinkertaisin ja helpoin itsehoitokeino, varsinkin, jollei hallitse chakrojen hoitoa, on hoitaa itseään chakrakoruilla.
chakrakoru
Chakrakoruja on erilaisia, mutta itse valitsin korun, jossa chakran hopeinen symboli yhdistyy chakrakiveen. Tällä tavoin korussa yhdistyvät kolme tehokasta chakra -hoitotapaa:
chakraa voimistavan mineraalin ja hopean, sekä symbolin vaikutus.

Pelkästään se, että tiedät kantavasi chakrakorua, jossa on hoitava kivi, hoitaa chakraasi. Jos vielä silloin tällöin päivän mittaan keskityt kiven väriin ja siihen, miltä se tuntuu sekä kiven keskellä olevaan symboliin on chakra-hoitosi todella tehokas.

Näet tästä Chakrakorut

 


Energiahoito ja chakrat

Monissa energiahoidoissa hoito suoritetaan chakrojen kautta.
Halutessasi voit oppia chakrahoidon esimerkiksi Energiahoidon Jatkokurssi1:lla tai Reiki-kursseilla.
Chakroja saatetaan silloin aktivoida, rauhoittaa tai tasapainottaa.

Voidaksesi kuitenkin hoitaa täysipainoisesti chakrojen kautta tai chakroja sinun on itsestään selvästi pystyävä aistimaan ne luotettavasti edes jollain tasolla sekä tietää, minkä tason chakroja hoidat.

On toki olemassa ihmisiä, jotka tunnistavat chakrat luonnostaan, mutta useimmat hoitajat oppivat chakrojen tunnistuksen kokemuksen ja harjoittelun kautta.

Mikäli hoitajana haluat kehittyä mahdollisimman hyväksi hoitajaksi, hakeudu tekemään yhteishoitoja ihmisen kanssa, joka todella tunnistaa chakrat. Opit häneltä enemmän kuin mistään kirjasta on mahdollista.

Korkeampien chakrojen kanssa työskentely

Koska korkeampien chakrojen/ kehon ulkopuolisten chakrojen parissa työskentely edellyttää, että peruschakrat ovat sydänenergian värähtelytasolla, opetan niiden kanssa työskentelyn Chakrakurssilla

Huomaathan!
Vaikka energiahoidot saattavat olla usein erittäin tehokkaita erilaisten fyysisten ja psyykkisten oireiden lieventäjinä, ne eivät kuitenkaan korvaa perinteistä lääkärin määräämää hoitoa. Parhaiten täydentävät hoitomuodot, joihin energiahoidotkin kuuluvat, toimivatkin juuri lääketieteellisen hoidon tukena. Koska energiahoidot saattavat nopeuttaa oleellisesti paranemistasi, on entistäkin tärkeämpää, että olet yhteydessä lääkäriisi koskien mahdollista sairauttasi.