HENKINEN TIE

Henkistä kehitystä voidaan verrata matkaan, jolla samoin kuin fyysiselläkin matkalla on alku, määränpää sekä varsinainen matka näiden kahden pisteen välillä.

Samoin kuin fyysisessäkin maailmassa myös henkisellä matkalla on olemassa lukemattomia reittejä ja tapoja kulkea se. Ei ole olemassa sitä” ainoaa, oikeaa” vaan jokaiselle matka on omanlaisensa. Sanotaan, että mitä pidemmälle tiesi kulkee, sitä kapeammaksi se muuttuu, kunnes lopulta se on vain veitsenterän levyinen.

Totuudenetsijän matka ei siis ole seuramatka, vaan jokainen kulkee sen yksin ja itsenäisesti. Saat toki apua sitä pyytäessäsi, edellyttäen että osaat ottaa sitä vastaan ja voi olla, että kappaleen matkaa voit kulkea tietäsi myös toisen kanssa.

Henkinen tie kulkee harvoin tasamaastossa vaan se johdattaa sinut läpi vaihtelevan maiseman. Milloin tiesi vie uskomattomiin korkeuksiin, milloin taas syviin laaksoihin.

Toisinaan sinusta voi tuntua, ettet näe mihin suuntaan tiesi jatkuu ja haluaisit jättää koko matkan sikseen, mutta lähdettyäsi kerran matkaan, et ole enää entisesi. Vaikka palaisit lähtöpisteeseesi, niin kokemukset, joita olet matkallasi kokenut, ovat jo osa sinua.
Voit toki pysähtyä levähtämään matkasi varrella aina niin halutessasi. Se on jopa suotavaa. Sillä tavoin voit näet enemmän ja voit ehkä jopa auttaa perässä tulevia kanssakulkijoitasi. 

Jatkat sitten, kun Tie jälleen kutsuu sinua.

Tarja