Oma Voima
– Henkisellä Tiellä kulkevan matkasauva

Oletko joskus tuntenut, että et vaan jaksa?

Et jaksa innostua uusista asioista, vaikka tiedät toivoneesi aiemmin niitä pitkäänkin. Et jaksa lähteä ulos kävelemään, vaikka tiedät, että oikeastaan pitäisi. Et vain jaksa etkä viitsi siivota, vaikka ympäristösi sotkuisuus häiritsee sinua. Et vain jaksa sanoa vastaan, vaan teet niin kuin joku toinen sanoo. Pelkkä ajatus jonkin henkisen kirjan lukemisesta nukuttaa sinua. Ja niin edelleen.

Jossain vaiheessa sinua saattaa inhottaa tämä oma viitsimättömyytesi ja saamattomuutesi, muttet sittenkään tee asialle oikeastaan mitään.

Henkisellä tiellä, henkisen tien koulussa, yllä olevaa käyttäytymistä ja suhtautumista kutsutaan ”Oman Voiman menettämiseksi”. Se on yksi henkisen tien tavallisimmista ja petollisimmista kompastuskivistä. Pitkään jatkuessaan se saattaa aiheuttaa vakaviakin mielenterveysongelmia ja vaatii ammattiapua.

Mutta tilanteen ei tarvitse päästä niin pahaksi, sillä on paljon, mitä voit itse tehdä!  Ensimmäiseksi sinun tulee oivaltaa itse tilanteesi, toisin sanoen se, että olet kadottanut Oman Voimasi.
Useimmiten Oma Voima kadotetaan siten, että se annetaan toisille. On niin helppo antaa toisten määritellä ja päättää, mitä sinun tulee tehdä. Voit tuntea olevasi silloin turvassa, sillä joku toinen päättää elämästäsi ja ottaa siitä myös vastuun.

Oma Voima voidaan kadottaa myös työhön tai jopa vapaa-aikaan.

Se ei kuitenkaan ole aikuisen ihmisen, eikä ainakaan henkisellä tiellä kulkevan, elämää. Me olemme itse vastuussa itsestämme ja meidän tulee myös ottaa tuo vastuu.
Kun olet oivaltanut, mihin sinä olet kadottanut Oman Voimasi, on sinun seuraavaksi aika lähteä kerimään omaa voimaasi takaisin. Otat vähitellen oman päätäntävaltasi omista asioistasi takasin itsellesi. Ensin pienissä asioissa ja vähitellen yhä suuremmissa.

Tärkeintä on oman tahtosi löytäminen ja lujittaminen.

Tahdon lujittaminen on asia, johon kannattaa paneutua. Siihen on olemassa paljonkin erilaisia harjoituksia, mutta niiden kaikkien ydinsanoma on se, että oivallat olevasi juuri sinä itse ja arvokas juuri sellaisena kuin olet.

Yksi tahdon lujittamisen harjoitus esimerkiksi:

Päätä etukäteen, mitä teet seuraavien 7 päivän aikana klo18 (valitse itse aika, jolloin sinulla ei ole mitään ohjelmaa) Sen, mitä aiot tehdä, tulee olla terveellistä, hyödyllistä tai kehittävää.

Päätä myös kuinka kauan tuo tekeminen kestää.

Noudata seuraavien 7 päivän aikana etukäteen laatimaasi ”ohjelmaa” tunnontarkasti ja pidä päiväkirjaa ajalta.

Kirjoita, miltä sinusta tuntui laatia ja toteuttaa suunnitelma.
Tee kahdeksantena päivänä loppuanalyysi harjoituksestasi. Jos harjoitus oli mielestäsi helppo, voit siirtää harjoituksen sellaiselle elämäsi alueelle, jossa tiedät menettäneesi oman voimasi. Jos harjoitus taas tuntui vaikealta, lyhennä aikaa, vaikka 3 päivään ja tee harjoitus uudelleen.

Paitsi yllä olevan harjoituksen kaltaisia keinoja, Oman Voiman haltuunotossa on olemassa erilaisia muitakin apukeinoja.
Yhtenä yleisempinä ovat meditaatiot, joiden tarkoitus on löytää oma sisäinen olemuksemme, josta voimme ammentaa voimaamme.  Yksi tehokkaimmista, oman kokemukseni pohjalta, on U-NAN mietiskely, jossa mieli yhtyy olemassaolon kirkkaaseen keskukseen.

Toinen käytännön apukeino on Oman Voiman -koru, jonka avulla voit lujitt

Vasta kun olemme saaneet Oman Voimamme haltuumme, voimme jatkaa matkaa henkisellä tiellämme, sillä Oman Voiman avulla

-pystymme työstämään elämässämme ilmeneviä kriisitilanteita rakentavasti
- pystymme luopumaan haitallisista tottumuksistamme
- tunnistamme omat voimavaramme
- tunnemme itsemme ja arvostamme itseämme
- pystymme jättämän menneisyyden painolastin taaksemme


Suotta ei Omaa Voimaa olekin kutsuttu Henkisen Tien Kulkijan matkasauvaksi, sillä kun tämä matkasauva on vankka, siihen on hyvä nojata ja tukeutua matkan varrella.

Tarja