Arkkienkelit

Arkkienkelit (kutsutaan myös ylienkeleiksi) ovat enkeli-ryhmän ohella toinen enkelijoukko, jonka jäseniä monet ihmiset ovat nähneet. Arkkienkeleitä on lukuisa määrä, mutta ns. pääarkkienkeleitä katsotaan olevan seitsemän. Tämän päivän Raamatussa arkkienkeleitä mainitaan nimeltä vain kolme ja nimeltä mainitsemattomien enkeleiden nimet vaihtelevat eri kirjallisissa lähteissä. Arkkienkeleistä puhutaan paitsi Raamatussa, myös juutalaisten Merkava Rabbassa, ortodoksisessa kirkkoteksteissä ja Koraanissa.

Käytän Pseudo-Dionysiuksen ,400-500 jKr, antamia nimiä.

Arkkienkeli Mikael – suojeleva enkeli. Suojelee sinua/ läheisiäsi vaaroilta, niin fyysisiltä, psyykkisiltä kuin henkisiltäkin. Pyydä hänen apuaan kun tarvitset suojelusta. Mikael antaa suojatilleen rohkeutta ja tahtoa toimia oikeudenmukaisuuden puolesta. Hänen värinsä on sininen, viikonpäivä tiistai, chakransa kurkkuchakra.

Arkkienkeli Rafael - parantava, eheyttävä enkeli. Kun tarvitset apua fyysisessä tai henkisessä terveydessäsi pyydä silloin avuksi häntä. Pyydä häntä työskentelemään niiden ammattiauttajien kanssa ja kautta, joiden hoitoon olet ehkä jo hakeutunut. Rafael on usein hoitajien sekä muista ihmisistä huolehtivan Arkkienkeli, sillä hän antaa kyvyn nähdä kuinka toista ihmistä tai eläintä voi auttaa ja myös kyvyn tehdä se. Hänen värinsä on vihreä, päivänsä keskiviikko, chakransa otsachakra.

Arkkienkeli Gabriel - ohjaava enkeli. Hänen värinsä on valkoinen, päivänsä perjantai, chakransa perus/sakraalichakra. Kun tarvitset ohjausta elämässäsi esimerkiksi vaikean ratkaisun edessä pyydä apua häneltä. Gabriel antaa ihmiselle kyvyn ratkoa pulmallisiakin tilanteita, nähdä ongelmien taakse ja löytää ratkaisu, joka vie eteenpäin. Gabrielin ohjauksessa ongelmat tuntuvat ikään kuin ratkeavan itsekseen kaikkia osapuolia tyydyttävällä tavalla.

Arkkienkeli Chamuel - rakkauden, myötätunnon enkeli. Kun ihmissuhteesi kangertelevat tai kun olet masentunut ja tunnet voimattomuutta ihmissuhteissasi, pyydä silloin häntä auttamaan. Rakkauden enkelinä Chamuel opettaa meitä ihmisiä rakastamaan epäitsekkäästi ja antaen sydämestämme. Hänen värinsä on vaaleanpunainen, päivänsä maanantai, chakransa sydänchakra.

Arkkienkeli Jofiel - oivalluksen enkeli. Kun tarvitset kirkasta mieltä, apua uuden oppimisessa tai inspiraatiota, pyydä silloin häntä apuun. Hänen värinsä on keltainen, päivänsä sunnuntai, chakransa kruunuchakra. Jofiel on paitsi oppimisen , myös ilon enkeli. Hän tuokin elämääsi auringon paistetta ja iloa. Usein Arkkienkeli Jofielin energiassa olevat ovatkin varsinaisia ilopillereitä ja saava kaikki läsnäolijat iloiselle tuulelle tietämättä edes mistä se johtuu. Hänen värinsä on keltainen, päivänsä sunnuntai, chakransa kruunuchakra.

Arkkienkeli Uriel – rauhan enkeli. Kun tarvitset sopusointua ja rauhaa elämääsi, pyydä hänen apuaan. Uriel on universaalin rauhan ja tasapainon tuoja, joka tuo rauhaa sinnekin, missä sitä ulkonaisesti on vaikea nähdä. Hänen värinsä on rubiininpunainen ja kulta, päivänsä torstai, chakransa solar pleksus.

Arkkienkeli Zadkiel - ilon, anteeksiannon enkeli. Kun mielesi on maassa, haudot ikäviä asioita ja maailmasi näyttää harmaalta, kutsu hänet avuksesi. Hänen värinsä on vaaleanvioletti, päivänsä lauantai, voimakeskuksena sielu. Zadkiel on paitsi tyynen ilon ja anteeksiannon, myös muutoksen enkeli. Hänen avullaan voit vapautua vanhasta karmastasi ja voit muuttaa elämäsi suuntaa tahtoessasi.


Arkeijat

Arkkienkeleiden kanssa työskentelevät vielä niin kutsutut Arkeijat. Heidän katsotaan olevan Arkkienkeleiden niin sanottuja kaksoisliekkejä ja kuuluvan siis myös Arkkienkeleiden ryhmään. Arkeijoiden edustaman energian katsotaan yleensä olevan feminiinisempää kuin Arkkienkeleiden ja heidän katsotaankin täydentävän Arkkienkeleiden vaikutusta.
Käsitys Arkeijoista on suhteellisen uusi, vasta 1900-luvun loppupuolella syntynyt.

Seuraavassa lyhyesti eri Arkeijat, Elisabeth Propehtin mukaan mukaisesti:

Arkeija Faith(usko, luottamus) - väri sininen /läpikuultava. Toimii yhteistyössä arkkienkeli Mikaelin kanssa. Hän vahvistaa sisäistä uskoasi ja luottamustasi päämääriisi ja itseesi.

Arkeija Maria (Enkelten Kuningatar) - väri vaalean, heleän sininen. Toimii yhteistyössä arkkienkeli Rafaelin kanssa. Hän edustaa korkeinta ja pyhää äidinrakkautta ja vuodattaa tätä ehdotonta, jumalallista, feminiinistä rakkauttaan sitä pyytävälle.

Arkeija Hope (toivo) -väri valkoisen helmiäinen. Toimii yhteistyössä arkkienkeli Gabrielin kanssa. Hän auttaa henkisessä vapautumisessasi vanhoista uskomuksistasi voidaksesi nähdä oman henkisen tiesi.

Arkeija Charity (armeliaisuus) - väri vaaleanpunainen/läpikuultava. Toimii yhteistyössä arkkienkeli Chameulin kanssa. Hän auttaa sinua luovassa työssäsi, jotta se ilmentäisi Jumalaa mahdollisimman selkeästi.

Arkeija Christine - väri kuulas keltainen. Toimii yhteistyössä arkkienkeli Jofielin kanssa. Hän avaa ylemmän ymmärryksen portit ja saa sinut käsittämään ja ymmärtämään myös asioita, jotka tavalliselle järjelle ovat käsittämättömiä.

Arkeija Ariel /Aurora (Jumalan leijona) - väri on kirkas, läpikuultava punainen. Toimii yhteistyössä arkkienkeli Urielin kanssa. Hänen vastuullaan ovat luonnonhenget ja luonto. Hän auttaa sinua oivaltamaan oikean aloittamisen hetken ja tavan.

Arkeija Ametyst - väri punaisen violetti/läpikuultava. Toimii yhteistyössä arkkienkeli Zadkielin kanssa. Hänen vastuullaan ovat seremonioiden ja rituaalien säilyttäminen ja ohjaaminen.


Lämmöllä
Tarja