Mistä tieto enkeleistä on peräisin?

Meille länsimaalaisille käsitys enkeleistä on tuttu ennen kaikkea Raamatusta. Kuitenkin myös gnostilaisuudessa, zarathustralaisuudessa, juutalaisuudessa sekä islamilaisuudessa kirjallisuudessa käsitys enkeleistä on tuttu.

Raamatussa sana enkeli esiintyy noin 300 kertaa, joista Uudessa testamentissa yli 200 kertaa. Miltei kaikissa Raamatun 66 kirjasta mainitaan enkeli. Enkeli, toimien Jumalan tahdon toteuttajana ja sanansaattajana esiintyy Raamatussa myös ilman, että käytetään suoraan sanaa enkeli. Tällaisia kiertoilmaisuja ovat esimerkiksi henki, valo, tuli, tuuli, pilvi, valkopukuinen mies ja jumalten pojat.

Tietoa enkeleistä ovat myös kautta aikojen välittäneet ne monet ihmiset, jotka ovat itse henkilökohtaisesti kohdanneet enkelin. Heistä monet ovat olleet syvällisesti uskovia kirkkoisiä (esim Hippon piispa Augistinus), taiteilijoita (esim Willian Blake), runoilijoita (esim Dante) ja filosofeja (esim Sokrates).

Enkelten nimet, nimitykset sekä ajankohdat, milloin kukin heistä on voimallisimmillaan kuten myös enkelihierarkioiden nimitykset vaihtelevat jonkin verran riippuen lähdekirjallisuudesta. Siksi esimerkiksi sunnuntain arkkienkeli on eri kirjallisuuslähteissä eri enkeli.

1900-luvulla yleisen henkisen ilmapiirin yleensäkin vapautuessa monet tavallisetkin ihmiset uskalsivat puhua julkisesti kohtaamisistaan enkelten kanssa. Tällöin julkaistiin ensimmäiset ns. enkelikirjat, joissa kirjan kirjoittaja kertoo omista kokemuksistaan enkelien kanssa ja /tai kertoo, miten heidän kanssaan voi työskennellä.

Vuosi 2000 toimi enkelitiedon kuten monen muunkin henkisen tiedon porttina. Tällä vuosituhannella on kirjoitettu varmaan enemmän käytännönläheisiä enkelioppaita ja -kertomuksia kuin koskaan aiemmin.
Lisäkirjallisuus ei tarkoita kuitenkaan aina lisää tietoa. Enkelitiedon kohdalla se tarkoittaa usein erilaisia lähestymistapoja ja kokemuksia.

Toivon, että lukiessasi enkeleistä, pitäisit sydämesi avoinna, mielesi puhtaana ja jalkasi maassa.
Syvällä sydämessäsi tunnistat kyllä oikean tiedon.

Enkelikirjoja, mm:

Enkeleitä hiuksissani, Lorna Byrne
Ihanat enkelit, Diana Cooper
Kuinka työskennellä enkeleiden kanssa, Elizabeth Clare Prophet
Viestejä enkeleiltä (+ kortit), Doreen Virtue
Mitä enkelit tahtovat kertoa meille tänä päivänä, Irene Johanson