MIKÄ ON TOTTA?

Tänä päivänä on valtavasti kirjoja ja kirjoituksia, jotka kertovat ihmisen henkisestä kehityksestä ja tiestä. On tuhansia, ellei kymmeniätuhansia, kirjoja ja julkaisuja, jotka kertovat henkisestä todellisuudesta. Yksi kertoo yhtä ja toinen toista.
Toisinaan voit lukea tai kuulla jonkun kertovan varsin vakuuttavasti, kuinka jokin asia todellisuudessa on ja hetken kuluttua kuulet tai luet aivan yhtä vakuuttavan mielipiteen toiselta tästä yhdestä ja samasta asiasta.

Mitä siis uskoa, mihin luottaa?
Mistä voit tietää, mikä on totta ja mikä on pelkkää ”huu-haata”?

Totuudenetsijän eli henkisen tien kulkijan yksi koetinkivistä onkin tämän oikean tiedon löytäminen. Varsinkin alussa se voi tuntua vaikealta, miltei mahdottomalta tehtävältä johtuen siitä, että oma käsitys maailmankaikkeudesta on vielä niin hatara.

Esimerkkinä kaksi henkistä kirjaa: toinen kertoo rinnakkaisista maailmankaikkeuksista, joissa todellisuudessa elämme koko ajan tietämättämme, kun taas toinen kirjailija on ehdottomasti sitä mieltä, että todellisuudessa meitä ei edes ole.
Kumpi on siis oikeassa? Vai eikö kumpikaan? Kumpaa uskoa, kumman kirjan kirjailijaan luottaa ja kumpaa seurata?

Oma ymmärryksesi, oivalluskykysi ja rehellisyytesi ovat parhaita neuvonantajiasi. Vaikka usein kuulee sanottavan, että niin kutsuttua maalaisjärkeä ei suurestikaan arvosteta "henkisissä piireissä", se on hyvä ja luotettava matkasauva varsinkin henkisellä alkutaipaleellasi. Käytä sitä siis aivan samoin kuin käytät sitä tavallisen arkielmäsi ratkaisuissasi.

Tarja