Hopeakorun hoito-ohjeetOn tavallista, että hopeaesineet, niin lusikat kuin korutkin, menettävät ajan myötä kirkkautensa.

Hopeakoru kannattaakin säilyttää erillisessä rasiassa, tai puuvillakankaaseen kiedottuna, silloin kun et pidä sitä. Aika ajoin se kannatta myös puhdistaa miedolla pesuainevedellä sekä kiillottaa hopeankiillotusaineella. Näin koru säilyttää kirkkautensa ja siitä on iloa kauemmin.

Puhdistusaineita on saatavana esimerkiksi geelinä, nesteenä, tahnana ja vaahtona. Hopea kiillottuu myös tarkoitukseen kehitetyllä liinalla tai hansikkailla.
Monet hopeankiillotusaineista ovat kolmevaikutteisia. Ensin aine poistaa tummuneen kalvon hopeaesineen päältä, seuraavaksi se kiillottaa pinnan ja lopuksi jättää hapettumiselta suojaavan pinnan korun päälle. Hopean tummuminen johtuu siitä, että hopea joutuu kosketuksiin rikkivedyn kanssa. Tällöin tapahtuu kemiallinen reaktio ja syntyy hopeasulfidia, joka muodostaa hopeaesineen pinnalle ikään kuin ohuen kalvon.

Rikkivetyä on muun muassa ilmassa, ihmisen iholla, ruoka-aineissa, maalatuilla pinnoilla, kankaissa, metalleissa, tupakansavussa, muoveissa jne. Osa ihmisistä erittää huomattavasti enemmän rikkiä hikoillessaan kuin toiset. Tämä voi johtua esimerkiksi käytetystä lääkityksestä tai ruoka-aineista.

Alussa hopeasulfidin muodostama kalvo hopeaesineen pinnalla näyttää kellertävältä, mutta pikkuhiljaa se sinistyy ja muuttuu tummemmaksi, mitä pidemmän aikaa hopea on rikille alttiina

Hopeoitujen hopeakorujen hopea kuluu ajan mittaan ja niiden kiilto himmenee. Aidot hopeakorut kuitenkin ovat oikein säilytettynä ja hoidettuina kuitenkin lähes ikuisia ja niistä on iloa käyttäjälleen vuosikymmeniksi.