RUKOUS - USKOMATON LAHJA

Meille on annettu lahja, jonka usein valitettavasti vain unohdamme kiireen, stressin tai sairauden keskellä.
Meillä on jokaisella syntyjämme tieto rukouksen voimasta, siitä, että jos ja kun osaamme rukoilla oikein, niin meille vastataan ja saamme apua.

Monesti me vain rukoilemme puolella mielellämme, puolella sydämellämme. Pyydämme itsekään oikein uskomatta, että joku kuuntelisi meitä. Usein rukouksemme onkin kaupankäyntiä: ”Jos teet näin ja näin, niin sitten minä teen niin ja niin”.

Todellinen rukous on kuitenkin ehdoton. Se lähtee sielun syvyyksistä. Se antaa ihmisen ehdoitta Korkeimmalle: ”Tapahtukoon Sinun tahtosi” - hengessä luottaen siihen, että sen pyyntöön vastataan.
Harvoin vastaus rukoukseen tulee kuitenkaan salamaniskun kaltaisena saman tien, vaikka sitäkin tapahtuu. Usein vastaus tulee muutamien päivien tai viikkojen sisällä ja usein se tuntuu” onnekkaalta sattumalta”. Esimerkiksi tapaat ”sattumalta” ihmisen, joka neuvoo sinut ihmisen luo, joka osaa ratkaista ongelmasi.

Et välttämättä tarvitse mitään mallia rukouksellesi, vaan voit rukoilla omin sanoin. Halutessasi voit toki käyttää myös vaikkapa Jeesuksen antamaa Isä Meidän –rukousta, mutta niin, että annat rukouksen jokaiselle sanalle ja lauseelle merkityksen, sillä muuten se on vain huulten, ei sielun, puhetta.

Voit kuitenkin aina luottaa siihen, että todellinen rukouksesi kuullaan.
Rukoilet sitten Mestareita, enkeleitä, Jeesusta tai Jumalaa, pyyntösi kuullaan ja siihen vastataan aina tavalla tai toisella.
Taivas on meitä lähellä, meidän täytyy vain kääntyä ja kurkottaa sen puoleen.

"Rukous on lahja, mitä meidän on harjoitettava jatkuvasti. Samalla se on myös lahja, mikä on osattava vastaanottaa",korosti paavi Benedictus XVI yleisellä vastaanotolla 12.1.2011

Tarjan ajatuksia